Zongedroogde tomaten zijn heerlijk zomers, bij vrijwel alle mediterrane recepten te gebruiken en het perfecte detail voor een geslaagde picknick of BBQ. Of natuurlijk bij een lekkere pasta met munt. Je kunt ze uit een potje halen, maar zelf maken is helemaal niet moeilijk en wel zo biolicious. Het enige dat je er voor nodig hebt is een beetje geduld (en tomaten). Door ze heel langzaam in de oven te laten garen krijgen ze een aardse en zoetige smaak.

‘Zongedroogde’ tomaten

Zongedroogd bedoelen we hier natuurlijk figuurlijk maar  dat is ook het geval bij de meeste zongedroogdetomaten uit een potje. En door dit recept voor zongedroogde tomaten te gebruiken worden ze veel lekkerder!

Nodig:

Ongeveer 10 stevige (bijvoorbeeld pomodore) tomaten

10 gram fijne suiker

10 gram versgemalen zwarte peper

10 gram zeezoutkorrels

Verwarm de oven voor op 100 graden. Vet een bakplaat in, snijd de tomaten doormidden en leg ze op de plaat. Vermeng de suiker, peper en zout in een kommetje en bestooi de tomaten ermee. Zet ze nu 3 tot 4 uur in de oven. Draai ze niet om, ze moeten gaan krullen en rimpelig worden.

5 Thoughts on “Zongedroogde tomaten

  1. Lekker! Ik maak zelf ook vaak ‘zongedroogde’ tomaten. Omdat ik ongeduldig ben, kies ik vaak voor cherrytomaatjes.. Die zijn na 1,5 uur al ovenheerlijk ‘zongedroogd’.

  2. Hi lies, goed idee cherrytomaatjes! Gewone tomaten vergen inderdaad wel een boel geduld. Deze combinatie met zout en suiker vond ik wel echt heerlijk.

  3. Kun je ze dan ook bewaren? Bijvoorbeeld in olie zoals de reguliere potjes?

  4. Ik denk ’t wel; moet je de potjes wel eerst steriliseren en dan vacuüm zuigen. Maar het is best moeilijk om echt grote hoeveelheden hiervan te maken tenzij je een heel grote oven hebt!

  5. Pingback: BIOLICIOUS » Superfood: Hennepzaad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation