Twee jaar geleden publiceerde het NRC het bericht dat oerhollands voedsel voor betere sperma zou zorgen en daarom beter is voor de voortplanting dan het mediterrane dieet. Dit bericht werd al snel gerelativeerd door de betrokken onderzoekers: Hollands voedsel zorgt voor méér sperma; een mediterrane dieet zorgt voor een betere kwaliteit van het zaad. Dit recept heeft dus het beste van twee werelden: oerhollandse groenten, verwerkt op een mediterrane manier.

Ik heb boerenkool eigenlijk nooit lekker gevonden en ben nog steeds niet enthousiast te maken met een standaard boerenkoolstamppot. Maar het is wel zo biolicious om te koken met seizoensgroenten en aangezien het nog heel even het boerenkoolseizoen is, hierbij een recept voor pasta met boerenkool!

Pasta met boerenkool en geroosterde paprika

Nodig (voor 4 personen):

300 gram boerenkool

400 gram pasta

1 blikje ansjovis

4 tenen knoflook

2 rode paprika's

olijfolie

peper & zout

parmezaanse kaas (naar smaak)

Verwarm de oven voor op de grillstand. Leg de paprika's in de oven en draai ze rond totdat ze aan alle kanten zwartgeblakerd zijn. Haal ze uit de oven, stop ze in een boterhamzakje en sluit deze goed af.

Zet een grote pan met water en ruim zeezout op en kook hier in de boerenkool 10 minuten. Haal de groenten er uit met een schuimspaan en kook de pasta gaar in hetzelfde water.

Ondertussen verwarm de de olie in een diepe koekenpan. Verkruimel de knoflook en ansjovisjes in een keukenmachine en bak ze enkele minuten. Voeg dan ze boerenkool toe, roer goed door zodat de ingrediënten zich vermengen, en bak deze nog een minuut of 10.

Haal de paprika's uit de zakjes, schil ze en snijd ze in reepjes. Voeg toe aan de boerenkool, giet de pasta af als deze al dente is gekookt en roer het geheel door elkaar. Serveer met geraspte parmezaanse kaas.

6 Thoughts on “Pasta met boerenkool

 1. Hans on 1 november 2010 at 14:34 said:

  En is dat lekker?
  Ik hou van stamppot.
  Foto?

 2. ja het is zeker lekker: véél lekkerder dan stamppot en je proeft de boerenkool zelfs beter omdat ‘ie korter gekookt wordt (en je geen melige aardappelen gebruikt) . Foto heb ik niet deze keer maar het ziet er uit als pasta met boerenkool ;-).

 3. Lisette on 1 november 2010 at 15:14 said:

  Wat een heerlijk simpel te maken en creatief gerecht!!
  Ik nu echt willen dat er in Chile boerenkool te verkrijgen zou zijn!

 4. Lisette on 1 november 2010 at 15:18 said:

  Wat ik me eigenlijk afvroeg… hoe komt het toch dat Nederlanders zo lang zijn? Hoewel ik zelf niet echt tot de langste Nederlandse stengel behoor krijg ik wel vaak deze vraag op mijn bord in het buitenland. Heeft dit ook met ons eten te maken of is het een oorzaak van de geweldige mediterraans/NLse stamppotten?

 5. Anoniem on 1 november 2010 at 15:20 said:

  Misschien komt het door de kwaliteit en kwantiteit van het zaad?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation