Dit is ongetwijfeld een van de lekkerste nagerechten die ik kan bedenken. Ik houd van vijgen in alle soorten en maten, maar door ze op deze manier te bereiden worden ze echt een juweeltje. Dit recept voor vijgen uit de oven maakte ik voor het eerst toen ik in Chili voor een grote groep mensen een diner mee-verzorgde, en de vijgen vormden de perfecte afsluiting. Vijgen hebben zijn erg gezond en hebben bevatten weinig calorieën, wat dit nagerecht dus helemaal biolicious maakt. Koop verse vijgen op de markt.

Vijgen uit de oven

Nodig:

10 vijgen (voor vijf personen)

enkele takjes rozemarijn

5 eetlepels honing

olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een ovenschaal in met olie. Snijd de vijgen kruislings in en duw ze een beetje open. Zet ze in de ovenschaal, steek overal een klein takje rozemarijn in en besprenkel de vijgen met de honing en een paar druppels olijfolie. Bak ze ongeveer een kwartier in de oven en serveer ze met ijs of yoghurt.

3 Thoughts on “Vijgen uit de oven

  1. Tanja de Kam on 30 september 2012 at 18:30 said:

    Geen lekkere combinatie. De verse rosemarijn was veel te overheersend.

  2. Biolicious on 1 oktober 2012 at 09:31 said:

    Volgens mij ligt dat niet zozeer aan de combinatie als wel aan de hoeveelheid rozemarijn die je gebruikt. Rozemarijn kan inderdaad overheersend zijn maar de combinatie vijg en rozemarijn is een klassieker!

  3. Beter tijm dan rozemarijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation